Mimac d.o.o. logo
Borska 80 BEOGRAD
+381(0) 11 3591 978
+381(0) 11 3056 494
SRBIJA

ANTI ATAK FOLIJE

BRUXSAFOL ANTI ATAK

folije su sistem za zaštitu stakla od rasprskavanja koji se dokazao u praksi. Prozirne i providne, zasenčene ili reflektujuće, pomoću jakog lepka montiraju se na glatke staklene površine.

BRUXSAFOL ANTI ATAK

folije su veoma rastegljive i mogu se opteretiti. Prilikom razbijanja stakla, folija drži komadiće stakla i sprečava njihovo rasprskavanje, a time i povredjivanje osoba koje se zateknu u blizini. Razbijeno staklo ostaje u okviru čak i u najekstremnijim uslovima. Pri eksplozijama komadići stakla ostaju čvrsto prilepljeni na foliji.

BRUXSAFOL ANTI ATAK

folija se pre svega instalira na već ugrađena stakla, na već izgrađenim objektima, ali se sve više uključuje u projektovanje i opremanje novih objekata. Bez obzira da li u industriji (posebno prehrambenoj-HACCP standard), ili bankama, sudovima, advokatskim kancelarijama, ambasadama, konzulatima, prodavnicama oruzja, municije i pirotehnike, ordinacijama ili privatno, svuda BRUXSAFOL ANTI ATAK folije garantuju najveću sigurnost.

BRUXSAFOL ANTI ATAK

folije su atestirane od strane nemackog zavoda za ispitivanje materijala i sve poseduju i DIN i EN sigurnosne standarde.

TIPOVI FOLIJE:

403 hc 4011 8011 8012 8014 SIL 410
  • EN 12600 Klasse 2(B)2
  • EN 12600 Klasse 1(B)1
  • EN 356/P1A
  • EN 356/P2A
  • DIN 52290 A1

REFLEKT FOLIJE

Reflekt folije su patentirane i proizvedene po istoj tehnologiji koju je NASSA koristila kod svemirskih materijala. Isti sofisticirani procesi su iskorišteni kod BRUXSAFOL refleksnih folija. Njihova uloga je da montirane na stklu, spreče prodor štetnij sunčevih zraka koji nam ometaju svakodnevne životne okolnosti, bilo da smo u svom domu, na poslu, ili u restoranu, muzeju i td.

STANDARD FOLIJE

One drastično redukuju prodor sunčevih zraka i toplote kroz staklenu površinu i obezbeđuju ujednačenu temperaturu u prostoru, tako da u većini slučajeva instaliranje klima uređaja postaje suvišno. Ukoliko već postoje klima uređaji, ugradnja ovih folija će omogućiti njihovo znatno rasterećenje. Osim toga one štite tepihe i draperije od izbleđivanja koje nastaje kao posledica sunčevog zračenja, staklo čine sigurnijim i održavaju toplotu u toku grejne sezone. Sa one strane stakla na kome je montirana BRUXSAFOL reflekt folija, sa koje je veća količina svetlosti, dobija se efekat ogledala. Preko dana taj efekat je sa spoljne strane, a uveče kad je u porostoriji upaljeno svetlo taj efekat je sa unutrašnje strane. Sve folije iz ove grupacije imaju garanciju 7(sedam) godina.

TIP FOLIJE:

101 h.c. 102 h.c. 107 h.c.

SELEKTIVNE FOLIJE

(serije XH I DR)

Folije iz ove grupe su nova vrsta folija koje selektivno propuštaju sunčevo zračenje i koje predstavljaju dugo očekivani pronalazak u tehnologiji izrade folija. Sada sunčano-zaštitne folije ne moraju više da budu tamne ili da imaju efekat ogledala da bi zaustavile prodor sunčevih zraka . Sunčeva svetlost zadržava prirodnu boju a prodor sunčeve energije je neznatan. One najzad omogućavaju da fasade ne moraju imati, ponekad neprikladan, izgled ogledala. Sve folije iz ove grupacije imaju garanciju 15(petnaest) godina.

TIP FOLIJE:

XH-22 XH-45 XH-63 DR-10 DR-40

SPATER FOLIJE

U poređenju sa standardnim reflekt filijama, Spater folije poseduju izvesne prednosti koje se ogledaju u eliminisanju izvesnih neželjenih efekata. Najkvalitetniji poliester, čisti metali i aloja upotrebljeni u jedinstvenom procesu sjedinjavanja (spaterovanje), čine ga vrlo otpornim na ogrebotine i druge vrste oštećenja. Rezultati testiranja kod prestižne organizacije C.S.I.R.O koja se bavi industriskim istraživanjima, su otkrili da raspršeni aluminijum nije ni približno toliko efikasan kao ova vrsta ojačanog filma koji čak odbija i mikrotalase (energiju radio- frekvencije). Time se otvara i potpuno novo tržište u zaštiti od mikro talasne radijacije, kao i u zaštiti od industrijske i međunarodne špiunaže. U današnje vreme oprema za radio frekvenciju može da prikaže telefonsku komunikaciju uz pomoć pomenutih mikrotalasa i na staklu. 175 SOLAR BRONZ može biti veoma efikasan kao deo sigurnosnog sistema u zaštiti od ove vrste mikro talasa i njihovom neutralisanju. Sve folije iz ove grupacije imaju garanciju 10(deset) godina.

TIP FOLIJE:

SB-165 SB-175 TI-165

AUTO FOLIJE

BRUXSAFOL Auto folije su najkvalitetnije folije za auto stakla na svetu.

Njihove tehničke karakteristike, kvalitet materijala, tehnološki proces proizvodnje, vek trajanja, za ostale proizvodjače je enigma. Stalnim usavršavanjem i inovacijama iz godine u godinu pojavlju ju se sve novije i novije vrste auto folija. Obzirom da je tržište preplavljeno različitim vrstama i kvalitetima auto folija, mi smo se odlučili da koristimo tri najbolje serije Bruxsafol auto foilja i to :

QUANTUMseriju sa četiri tipa folija

HIGH PERFORMANCE-SUPRIMEseriju sa tri tipa folija

ULTRA PERFORMANCEseriju sa četri tipa folija

Ove tri serije sa svojih deset tipova folija ispuniće sve Vaše zahteve u pogledu postojanosti folije, smanjenju temperature u vozilu, zaštiti putnika i enterijera automobila od dejstva UV zračenja, sprečiti raspskavanje stakla usled loma, obezbediti savršenu vidljivost kroz staklo itd. Svi tipovi Bruxsafol folija poseduju ABG broj, odnosno odobrenje Nemačkog instituta za bezbednost saobraćaja, koji je priznat u celoj Evropi.

TIP FOLIJE:

QUANTUM HP-SUPRIME ULTRA PERFORMANCE
Q-14 HP-16 UP-20
Q-15 HP-22 UP-30
Q-16 HP-35 UP-40
Q-25 UP-75

DEKOR FOLIJE

Sigurno ste više puta u enterijeru naišli na staklene pregrade, staklena vrata, a zasmetala vam je ta prozirnosrt. Do sada se taj problem uglavnom rešavao zavesama, zastorima, običnom farbom ili vitražom. To je donekle rešavalo problem ali ne i zadovoljavalo estetske i enterijerske zahteve.

Kompanija BRUXSAFOL je vrlo ozbiljno prišla tom problemu i kao rezultat višegodišnjih istraživanja sa proizvodnih traka je izašla čitava paleta DEKOR filmova, koji su tako dizajnirani i proizvedeni da mogu ispuniti sve zahteve probirljivog tržišta.

DEKOR filmovi su izrađeni od najkvalitetnijeg poliester debljine 50μ tako da se može u neku ruku smatrati i kao sigurnosni film, jer je sposoban da u slučaju loma zadrži na sebi komadiće slomljenog stakla. Procenat propuštanja UV sunčevog zračenja je 5%.

Garancija proizvođača za ovu grupu filmova je 5(pet) godina

TIPOVI FOLIJE:

CDF-130 CDF-134 CDF-135 CDF-2800 CDF-2303 CDF-2304 150 Weis 160 Lexan 170 Black

UV ZAŠTITNE FOLIJE

Ultravioltni spektar sunčeve svetlosti tamni našu kožu, ali isto tako prevelika količina UV zraka joj šteti. To se dešava i sa robom u izlozima koja je izložena konstantnom energetskom zračenju. Struktura tkanina i molekuli boje se menjaju. Boja bledi, papir žuti, parfemi se kvare a krzno skupocenih bundi se oštećuje. Naše High Tech – UV zaštitne folije blokiraju skoro stoprocentno energetsko UV zračenje. Ovaj tip folija pruža maksimalnu zaštitu od sunca skupocenoj robi koja se nalazi u izlozima, a da se pritom ne narušava vidljivost istih. Najnoviji tip folije LX 70, pored redukcije UV zračenja, redukuje i 95% IC (infra crvenog) zračenja i time u velikoj meri eliminiše toplotu. Po svojim karakteristikama ovaj tip folije je jedinstven u svetu.

TIPOVI FOLIJA:

2041 h.c. XH-76 LX-70

DIZAJN FOLIJE

U modernom gradjevinarstvnu sve više je velikih staklenih površina, kako na fasadama tako i u enterijeru. Takav trend ima i svojih prednosti ali i mana. Dizajn folije su tu da se iskoriste i prednosti i mane na najbolji mogući način. Dizajn folija je u stvari sigurnosna folija na kojoj se željeni motiv odštampa i onda se kao takva montira na staklenu površinu. Štampa željenih motiva, vrši se najsavremenijom VUTEK tehnologijom.Na taj način Dizajn folija štiti staklo od loma i daje mu neophodnu sigurnost a s druge strane, odštampani detalj na njoj može poslužiti ili kao reklama ili kao bitan detalj u dizajnu enterijera.

U saradnji sa poznatim arhitektom, Majom Vidaković i firmom TAFF LINE, na originalan način Dizajn folije su oplemenile prostor u klubu MAGACIN u Beogradu. Ideje svetski čuvenog dizajnera Karima Rašida, pretočene na Dizajn folije, krase enterijer restorana VIDIN KAPIJE u Beogradu.

Dizajn folije su našle svoju primenu i u brendiranju izloga poslovnica MTS-a u Srbiji i M-TEL u Crnoj Gori. I svaku Vašu ideju pokušaćemo da realizujemo na obostrano zadovoljstvo